ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

FAQ

Da li se “braća” upoznaju uživo?

Da, naravno. Uglavnom preferiramo sastanke na posebno organizovanim skupovima ili tokom ritualnih radova.

Koliko stepena ima u masoneriji?

U masoneriji postoje tri stepena. Prvi stepen se zove “Učenik”, drugi stepen je “Pomoćnik”, a treći stepen je “Majstor mason”. Pored ova tri “osnovna” stepena u masoneriji postoje i obredi sa višim stepenima od trećeg, među kojima je najviši i poslednji 33 stepen.

Da li je masonerija religija?

Ne, nije, iako masoni veruju u Velikog Neimara Svih Svetova.

Kako mogu postati mason?

Molimo pročitajte našu stranicu za članstvo.

Koliko košta da postanete slobodni zidar?

U zavisnosti od Lože u koju ste primljeni. Obično se iznos za prijem u članstvo kreće od nekoliko stotina dolara, a u nekim Ložama i po nekoliko hiljada dolara. Konkretno, za prijem u digitalnu masoneriju to je iznos od 333 dolara.

Da li postoji povraćaj novca ako se predomislim?

Ne. Pre nego što uplatite novac, dobro se informišite i pročitajte sve informacije na ovoj web stranici, pa tek onda donesite konačnu odluku o pristupanju članstvu digitalne masonerije. Pre nego što uplatite novac, smatraćemo da ste uplatu izvršili isključivo svojom slobodnom voljom, bez ičijeg ubeđivanja i pritiska i da je to bila vaša konačna odluka.

Da li su masoni tajno društvo?

Ne. Mi smo javno društvo sa “tajnama”.

Mogu li žene postati masoni?

Da. Postoje Lože samo za žene, kao i mešovite Lože sa ženama i muškarcima.

Da li postoje rokovi za prijem u članstvo?

Da. Od trenutka kad ste nam se samoinicijativno obratili i kao “molilac” zatražili prijem u članstvo digitalne masonerije, mi ćemo sprovesti internu proceduru i odlučiti da li možemo ili ne možemo da vas primimo u članstvo. U oba slučaja dobićete odgovor na e-mail sa kojeg ste nas kontaktirali. U slučaju da je naš odgovor pozitivan, u e-mailu će biti navedeni sledeći koraci i rok za vašu konačnu prijavu.

Šta se dešava ako zakasnim i prođe rok za konačnu prijavu?

Ako iz bilo kog razloga propustite rok za konačnu prijavu naveden u vašoj e-pošti, više nećete ispunjavati uslove za članstvo i vaša sledeća prijava neće biti razmatrana u budućnosti.

PRIDRUŽI NAM SE

KAKO POSTATI SLOBODNI ZIDAR?

Pridruživanje masoneriji nikada nije bilo brže i lakše. Jednostavno popunite ovaj formular i ovlašćeni predstavnik će vas kontaktirati i dati sve dodatne informacije koje su vam potrebne. Pored toga, želimo da napomenemo da možete postati punopravni član digitalne masonerije, bez potrebe da napuštate "udobnost svog doma”. Celi proces je moguće obaviti 100% digitalnim putem.